De top 3 sværeste spørgsmål

Vores quiz “Hvor godt kender du Danmark – 1”, som er udgivet på vores Facebook side, blev taget af over 4000 mennesker.

participantsaverage score

 

 

 

 

 

 

Den gennemsnitlige score var 44%, hvilket betyder at de fleste som tog prøven, ville ikke kunne bestå den danske stat sborgerskabsprøve. Til den officielle prøve, skal du have mindst 74% korrekte svar. (22 ud af 30).

Her er tre spørgsmål som blev besvaret forkert af flest mennesker.

 

Hvor stor en del af børnene i en årgang går i folkeskole?

 

folkeskole

56,4% svarede “Alle, der er pligt til at gå i folkeskole” (1640 stemmer) hvorimod det korrekte svar er “Omkring 82%”, som blev svaret af kun 13,5% af de som tog prøven (393 stemmer).

 

 

Dette spørgsmål er baseret på det følgende stykke af Kapitel 9, Skole:

skole82

 

 

 

Hvilke er de tre vigtiste funktioner, Folketinge har?

folketinget37,4% svarede “Lovgivning, politiske diskussioner og offentliggørelse af regeringens beslutninger.” (1002 stemmer), og 29,7% svarede “Lovgivning, regeringsdannelse og offentliggørelse af regeringens beslutninger” (795 stemmer), imens det korrekte svar, “Lovgivning, regeringsdannelse og kontrol med regeringen” blev givet af kun 19,3% af alle prøvetagere (517 stemmer).

Dette spørgsmål er baseret på det følgende stykke af Kapitel 4, Demokratiet:

folketinget3

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvad er regeringens rolle?

regeringsrolle47,9% svarede “Politisk ledelse af landet og vedtagelse af lovgivningen” (1861 stemmer), imens det korrekte svar er “Politisk ledelse af landet og administration af lovgivningen” blev givet af kun 24,2% (938 stemmer).

Dette spørgsmål er baseret på det følgende af Kapitel 4, Demokratiet:

regeringsrolle

 

 

 

 

 

 

 

Generelt, de fleste spørgsmål som folk fejlede på, var baseret på Kapitel 4, Demokrati. Her er en prøve baseret eksklusivt på dette kapitel.

 


 

003iPhone

 

 

 

 

 

 

 

Den nye statsborgerskabsprøve vil finde sted den 2. december. Den nye håndbog, Folkestyre og hverdagsliv i Danmark, er opdelt i 15 kapitler, omhandlende forskellige aspekter af livet i Danmark som regeringen, politiet, arbejdslivet, studielivet, religion osv.

Et trænings-kit med 530+ spørgsmål, der er udført på grundlag af den nye håndbog, er tilgængelig online på Statsborgerskabstest.dk.

Uddannelsen er onlinebaseret og kan tilgås med det samme. Din adgang kode leveres til dig via e-mail.
Bestå statsborgerskabsprøven uden stres og tidsspild.