Den nuværende administrerende omkostning for Anmodningen om Dansk Statsborgerskab er 1000 kroner. Hvordan sammenlignes det med en lignende omkostning i andre Europæiske lande?

For mange immigranter med lavt lønnet arbejde, er valget at neutralisere delvist afgjort med overvejelser af omkostninger. Administrative omkostninger er vigtige – men bestemt ikke de eneste – elementer i omkostningerne for naturalisation. Andre omkostninger kan forekomme fra provision betalt til oprindelses stater, som frigørelse fra et tidligere statsborgerskab, fra omkostninger for sprog og folkelige prøver i naturalisationslandet, og for at fremskaffe påkrævede officielle dokumenter i begge lande.

Omkostningen for naturalisation kan derfor bestemme ens sandsynlighed for at modtage statsborgerskab, selv når andre materielle omstændigheder er relativt nemme. Til vores studier, selv data på administration naturalisations provisioner er tilgængelige, så kan disse variere meget mellem lande.

OBS: På grund af manglende information, så er Slovakiet ikke inkluderet I denne figur. Gennemsnitter bruges til Østrig og Schweiz.

feescomparison

 

Den dyreste statsborgerskabsprovision er i Steiermark, Østrig (Hovedstad: Graz): DKK 10.919

Belgien, Frankrig, Ungarn, Luxemborg, Litauen og Spanien opkræver ikke provision.

Blandt de lande som opkræver provision, er det billigste Rumænien (7 kroner).

Hvis det viser sig at du bor I Styria (Østrig), ville du betale 11.000 kroner (men det Østrigske nationale gennemsnit ligger omkring 7500 kroner).

De tre dyreste lande i Europa at ansøge om statsborgerskab I, er Østrig, Irland og Storbritannien.

Provisionen i Danmark er fastslået som #12 af Bekendtgørelsen af lov om dansk infødsret og er sat til 1000 kr.