Kan samværet med menneskets bedste ven have en positiv effekt på dit prøveresultat? Der findes mange spekulationer omkring dyrs effekt på menneskets mentalitet og imens nogle af disse spekulationer er bevist med forskning og eksperimenter, så findes der stadig meget usikkerhed omkring dette. Sandheden er, at selvom du måske ikke er dyremenneske, så kan det være en god idé at klappe naboens hund eller give vand til en omstrejfende kat i stedet for at smide den ud af din have.

Menneskets bedste ven. De firbenede, logrende hårbolde har i mange hundrede år fungeret som menneskets ledsager; om det er i marken, som arbejdshund, som fårehyrde, som blinde hunde, som politihund, som redningshund eller bare som selskabshund, så anses hunde som en del af familien hos mange danskere. Det samme gælder selvfølgelig katte, som ofte holdes af mennesker der savner selskab i hverdagen. Men hvordan kan selskabet af et dyr påvirke din træning op til indfødsretsprøven og har det overhovedet en effekt på dit prøveresultat? 

 

Kæledyrseffekten

Hvis du finder dig selv nervøs eller stresset over indfødsretsprøven, så kan du finde hjælp hos den våde snude i dit hjem, eller hos naboen eller kollegaen, eller måske hos din bedste ven. Dette kaldes kæledyrseffekten. Der findes mange fordele ved at holde kæledyr, blandt andet bestandig ledsagelse, kærlighed og hengivenhed. Hvis du holder kæledyr og læser op til indfødsretsprøven 2020 derhjemme vil du ofte finde, at din firbenede ven ofte holder dig med selskab ved at være i det samme rum som dig. Omend det er sovende eller iagttagende, så vil dit kæledyr helst gerne være tæt på dig og følge med i dine handlinger. 

 

Mange kæledyrsejere kan bekræfte at de føler en generel større glæde i hverdagen, når de kommer hjem – om det er til en logrende hale eller en sulten mis. Under samme undersøgelse har kæledyrsejere også kunnet bekræfte, at deres mentale sundhed er blevet bedret efter at have anskaffet et kæledyr. 

Bestå indfødsretsprøven uden stress og tidsspild
Bestå indfødsretsprøven uden stress og tidsspild : indfodsretsprove.dk

Området indenfor forskningen af menneske-dyr relationer dedikerer sig ved at undersøge og studere de sundhedsmæssige fordele ved at eje eller interagere med et kæledyr. Positiv reaktion mellem mennesket og kæledyret har vist sig at resultere i en ændring i fysiologiske variabler hos både dyret og mennesket, herunder en reduktion af subjektivt psykologisk stress (som frygt eller angst), samt en stigning af oxytocin-niveauet i hjernen. Hvad betyder denne biologiske respons så for dig og indfødsretsprøven? Har det en klinisk effekt på dit prøveresultat? 

 

Samværet med kæledyr kan mindske angst og stress.

Samværet med kæledyr og specielt terapi-kæledyr kan hjælpe med at lindre stress, angst, depression samt følelsen af ensomhed og social isolering. Samværet med kæledyr kan tilmed hjælpe mennesker med deres psykiske helbredsforhold på længere sigt. Dermed kan kæledyr altså hjælpe dig med at håndtere stress og nervøsitet op til indfødsretsprøven. Du føler dig måske også socialt isoleret fordi du læser så meget og du har mindre tid til din familie og venner i denne læringsperiode og specielt op omkring prøvetiden. 

 

Derudover kan det også være ekstremt befriende at gå en tur med den firbenede hårklump! Tag en pause fra at læse til indfødsretsprøven og tag ud i skoven. Træk vejret. Mærk kulden i dine kinder og vind i dit hår imens din kammerat løber ind og ud imellem buskene på sporet af en eller anden tiltrækkende duft. Brug en time eller to om du vil. Når du kommer hjem vil du helst sikkert finde, at du er udmattet, men også tilfreds med både den motion du har fået, men du vil også finde at du har opnået en social tilfredshed og styrke ved at tage på denne gåtur i det vilde. Nu kan du med denne nyopnåede tilstand af tilfredshed gå tilbage til materialet om indfødsretsprøven.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *