Metrobyggeriet af den nye metrolinje Cityringen forårsagede jordskred i beboerområde.

Byggeriet af den nye metro rundt om Københavns centrum er nu blevet anslået til at være en milliard kroner dyrere end først anslået. Denne store prisstigning skyldes et smut i tidsplanen, som betyder at den markante udvidelse af metroen, først kan stå færdig i sommeren 2019. Den oprindelige forudsigelse lød på december 2018, men det er altså blevet udskudt med 7 måneder. Det kommer derfor nu til at koste 22,3 milliarder kroner at færdiggøre dette projekt.

Dog har det også medført fysiske skader, i form af at i omegnen af 51 beboere i en etageejendom blev evakueret, fordi metrobyggeriet fik bygningen til at flytte sig et par millimeter. Dette skyldtes at natten til onsdag havde noget jord fra byggeriet skredet ind under bygningen, hvilket forårsagede sætningsskader. Det forventedes dog ikke at denne episode ville forsinke arbejdet yderligere.

Der er gået 2 dage siden beboere blev evakueret fra deres hjem, og placeret på hoteller til midlertidig bosættelse. De har dog i dag, fredag den 22. august fået lov til at komme hjem igen, da situationen nu er blevet stabiliseret.

Denne situation har dog også haft den positive effekt, at overvågningssystemet, som er blevet opsat for at holde styr på eventuelle skader, er blevet erklæreret funktionelt. Dette er især positivt, da systemet oplyste om faren inden det fik alvorlige konsekvenser, som kunne have kostet menneskeliv og bygningsskader.

For at være sikre på at beboerne nu igen kan komme hjem, har byggetekniske eksperter været inde i bygningen og fortaget prøveboringer, så der er sikkerhed om hvorvidt bygningen står solidt i jorden.