Har du læst om den danske prins Nicolai af Montpezat? Han er den ældste søn af Hans Kongelige Højhed (H. K. H.) Prins Joachim og Grevinde Alexandra.

Hvis du har læst op på kongehuset i dit pensum til testen i dansk indfødsret, vil du vide at nogle kongelige får apanage. Dette betyder ganske enkelt at de får en vis sum penge af Kongeriget Danmark tildelt, fordi de kongelige.

For at modtage apanage skal man være tæt på monarken -i dette tilfælde H.K. H. Dronning Magrethe den 2. og lige netop Prins Nicolai falder udenfor denne kategori.

Hans far, Prins Joachim er nemlig næstældst og dermed ikke kronprins  det er H. K. H. Kronprins Frederik). Joachim og hans eks -hustru Alexandra Manley får tildelt apanage men det gør deres børn ikke. Det er kun kronprinsens børn som vil modtage det når de fylder 18 år.

Derfor må Prins Nicolai selv ud og tjene til føden som de fleste andre danskere. Lige nu går han på kostskolen Herlufsholm, hvor han afslutter sin studentereksamen denne sommer. Han var på forsiden af alle de danske, kulørte blade da han gik model for Burberry i London under den årlige modeuge i februar 2018.

Prins Nicolai har dog udtalt at han blot ønsker at supplere sin uddannelse med et job som alle andre. Hans drøm er at træde i sin fars og farbrors fodspor og blive uddannet som officer i hæren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *