3F har afskrevet sin politiske støtte til de socialpolitiske partier, og dette kan have stor indflydelse på det kommende Folketingsvalg.

3F har afskrevet sin politiske støtte til de socialpolitiske partier, og dette kan have stor indflydelse på det kommende Folketingsvalg.Danmarks største fagforbund, 3F, er nu holdt op med at støtte den venstre del af Folketinget, og dette rammer især Socialdemokraterne, som ellers indtil nu har fået stor opbakning fra fagforbundet.
Dette skyldes en klar skuffelse overfor den nuværende regerings resultater, og derfor vil 3F føre kampagne for medlemmernes synspunkter, og til forskel vil det være upåvirket af de politiske partier.
De vil skifte paradigmen, og til forskel fra tidligere vil de sætte deres egen dagsorden, or dertil må partierne så bakke op om dem. Dette er modsat tidligere, hvor mange af fagforbundsformændene mente at det var bedst at støtte op om nogle deciderede partier, udelukkende for at varetage medlemmernes interesser. Dette giver forbundsformanden Per Christensen udtryk for til Politiken.
3F har omkring 320.000 medlemmer, og 3F har some et forbund i mange år undgået at give direkte økonomisk støtte til sine politiske partier. Dog skabte 3F overskrifter med ”Skævt”-kampagnen i 2011, som var direkte rettet imod den Venstre-Konservative regering, som ifølge 3F havde en asocial politik.
Dog udelukker forbundsformanden ikke at lokale afdelinger indenfor 3F sagtens kan støtte partier som de selv ønsker, men det udelukker ikke at arbejdsmarkedsforskeren Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet har en ide om at der er tale om en melding som er yderst opsigtsvækkende. Han mener at dette er en historisk udvikling, og især fordi det ikke har en økonomisk betydning, men at det bliver af markant politisk betydning, da denne udmelding vil svække den røde blok. Derimod vil blå blok fryde sig.
Ifølge 3F’s hjemmeside, har 3F’s hovedbestyrelse valgt ikke at yde central økonomisk støtte til folketingsvalget i 2007, og at samtidig kunne medlemmer som ikke ønskede at betale til politiske formål gennem sit kontingent, vælge at melde dette fra.