indfødsretsprøven

Det kan være nemt at falde sammen i sofaen med bærbaren eller papir og blyant, men studier viser at du nemt kan blive distraheret ved at sidde et afslappet sted. Det bedste er at sidde ved et skrivebord med så lidt hindringer som muligt – og dette er også det klogeste valg rent ergonomisk. Så hvordan kan du egentlig passe på din krop når du læser op til indfødsretsprøven? 

Der er mange former for fysisk arbejder som kræver tunge løft eller bukke/bøjelser af kroppen. Men vidste du at det, at sidde forkert ved et skrivebord over en længere periode også kan forårsage varige mén for din krop? Det er derfor vigtigt at du sætter dig ind i hvordan du sidder bedst ved et skrivebord, hvilken holdning du for eksempel skal tage, når du læser op til indfødsretsprøven. På denne måde kan du undgå at få skader eller smerte i kroppen, som eventuelt kan hindre di når du skal op til indfødsretsprøven

 

Sådan sidder du ordentligt ved et skrivebord

 

  1. Når du sidder på din stol, så skal begge dine fødder være solidt placeret fladt på gulvet. Er du en person med kortere ben, så kan du med fordel anskaffe dig en skammel eller fodstøtte – hvad som helst der kan støtte fungerer helt fint. Vinklen på dine bukkede ben skal være en anelse mere end halvfems grader.

 

  1. Når du kigger på skærmen, så er det vigtigt at du kigger nedad, ligesom hvis du læste en bog. Skærmen skal være en armslængde fra dig og du skal helst sidde med siden til vinduet for at undgå irritationer fra lys eller reflekser fra skærmen. Disse irritationer får dig nemlig til at knibe øjnene sammen og kan forårsage hovedpine. 

indfødsretsprøven

  1. Det er bedst hvis du kan finde et arbejdsbord som passer i højden til dig. Når du sidder ved bordet, så skal dine arme kunne hvile på bordpladen, sådan at dine skuldre også hænger afslappet og ikke bliver presset opad. Hvis dit bord er for højt og dine skuldre presset opad kan du nemt få nakkesmerter og hovedpine. Bordet må heller ikke være for lavt, sådan at du skal bøje dig for at nå tastaturet. Hvis du sidder krumbøjet over dit arbejde i længere tid ad gange kan det forårsage smerter i ryg og nakke. 
  1. Det er vigtigt at have god plads på dit skrivebord – både til dine bevægelser, for eksempel med mus eller papir/blyant, men også for at undgå distrahering. Prøv derfor at rydde op løbende, tænk dig at du lige har spist en snack eller drukket en juice. Smid skraldet ud med det samme – du vil også finde at det hjælper på humøret og inspirationen. 

 

  1. Husk også at skifte stilling når du sidder ved et skrivebord. Det er yderst vigtigt at du sidder korrekt, men at du også husker at ændre din arbejdsstilling. Du kan også prøve at lave nogle øvelser på stolen eller tage en hurtigt runde omkring din arbejdsplads for at få gang i leddene. Det er vigtigt at du også holder pauser når du læser op til indfødsretsprøven, for det er både psykisk og fysisk anstrengende for kroppen at blive siddende med fokus på noget i for mange timer af gangen. 

Sådan bliver du helt klar til at gå i gang med at læse op til indfødsretsprøven – uden varige smerter. Der er en del gode tips og fif at hente derude, så det er bare med at hente inspiration fra andre. De ovenstående anvisninger kan også bruges når du er oppe til selve indfødsretsprøven. Alle kneb gælder og det er bedst for dig hvis du kan fokusere på indfødsretsprøven i stedet for smerter i nakke eller hovedpine.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *