margrethe-vestagerSelvom Margrethe Vestager (R) nu har fået bekræftet en post i den nye EU-kommision, er det stadig uvist hvilken det præcis bliver. Det er nemlig sådan at den kommende kommissionsformand er i gang med at organisere kommissionen på en anden måde end den umiddelbart er i dag, og dette kan betyde at Margrethe Vestager kommer til at stå med en yderst magtfuld post.
Jean-Claude Juncker, EU-kommissionsformanden overvejer nemlig at splitte porteføljen for det indre marked op, og dette kan betyde at der bliver en kommissærpost for klassiske spørgsmål om markedet, og en ny post, som får ansvaret for den finansielle sektor.
Både statsministeren Helle Thorning-Schmidt (S) og Margrethe Vestager har udtalt sig om at den post som Vestager overtager kommer til at blive noget som svarer til Vestagers umiddelbare kvalifikationer og erfaringer. Vestager har brugt meget tid på at forhandle under det danske formandsskab, et eksempel er det nye kapitalkrav, som efter sigende skulle være en af de tungeste og vigtigste poster i kommissionen, udtaler EU-Korrespondenten Ole Ryborg sig om.
Margrethe Vestager har Helle Thorning-Schmidts støtte i denne sag, og Vestager har tidligere haft henvendt sig til statsministeren med det formål at bede om en mulighed for at rykke til EU et stykke tid. Det er dog først nu afklaret at Danmark står kandidat til at få en forholdsvist tung post i EU-Kommissionen.
Danmark er dog et af de sidste lande til at få sat navn på sin kommende kommissær. Vestagers farvel til dansk politik betyder at De Radikale vil skulle have en ny politisk leder, og alting tyder på at den nuværende skatteminister Morten Østergaard kommer til at erstatte Vestager, som både lederen af partiet og som økonomisk og indenrigsminister.