RusmidlerFire nordmænd har haft lejet en lejlighed i Frederikshavn, men det er blevet afsløret at der har været import af omkring 200 liter farligt rusmiddel. Dette rusmiddel er GBL, gamma butyrolacetone, som tidligere har været bestilt til addressen på Frederikshavn. Nordjyllands Politi afslører at det er SKAT som har været opmærksom på de mange forsendelser af dette stof. Der kan fortælles at pakkerne kommer fra udlandet, men præcis hvorfra bliver ikke afsløret.

De fire nordmænd blev mandag eftermiddag anholdt, og disse er mellem 30 og 34 år gamle. Det er ikke på noget tidspunkt før blevet set, at så store mængder GBL er fundet i Nordjylland, oplyser Politiet. Det er dog stadig et spørgsmål om hvad nordmændene skulle bruge dette middel til, og om det skulle med dem hjem til Norge.

GBL er et fælgrens, og blandt andet går det også under navnet ’koma på flaske’. Det er et rusmiddel som er udbredt i blandt andet technomiljøet, men det er et ekstremt farligt stof som folk benytter. Det er et euforiserende stof, og derfor har Politiet rejst sigtelse mod nordmændene for en overtrædelse af straffelovens narkoparagraf.

Politiet har ikke videregivet information om hvad nordmændene har udtalt sig om, men nordmændene er i eftermiddags, tirsdag den 27. august, blevet stillet i grundlovsforhør, og skal have stillet en dom. Væskerne som nu er blevet beslaglagt skal analyseres yderligere af retskemikere, og det lades til at efterforskningen af denne sag endnu er langt fra nået til bunds.