Ebola er blevet erklæret et internationalt problem af verdenssundhedsorganisationen (WHO), og derfor skal danske sygehuse være forberedte på at skulle tage imod smittede, og være klar til at behandle omgående. Disse skal være forberedte på at skulle behandle ebola-tilfælde som er slået ned indenfor de danske grænser. Dette skyldes at virussen har bredt sig til den Demokratiske Republik Congo, hvor mindst to personer er døde af ebola-virussen. Grunden til at netop denne udbredelse får hospitaler verden over til at gå i højeste beredskab, er at virussen ikke er identisk med den som er spredt i de andre afrikanske lande. Der er simpelthen tale om et helt nyt udbrud.
I dag, tirsdag den 26. august, skal Sundhedsstyrelsen mødes med lufthavnsmyndighederne for at indgå enighed om hvad man skal stille op hvis en passager er smittet med virussen. Søren Brostrøm, ansvarlig for sygevæsenet, udtrykker at hvis en patient mistænkt for at være smittet med ebola, bliver vedkommende omgående sendt i isolation på enten Hvidovre Hospital eller Skejby Sygehus, hvor vedkommende vil blive behandlet. Dog ser det ud til at chancen for at Danmark smittes er lille.
Verdenssundhedsorganisationen angiver at faktisk kan denne udgave af ebola være mere alvorlig end først antaget, og at der samtidig kan være endnu flere smittede end hvad der vides. Dr. Keiji Fukuda fra WHO har nemlig udtrykt sin bekymring om at der er områder hvor man ikke har kunnet diagnosticere patienter, og at det især er familier i fattige områder i de ramte lande, hvor syge behandles af familiemedlemmer uden at få hjælp. Det er kommet som et chok, udtrykker Fukuda, som siger at der aldrig er set et ebola-udbrud som har dækket byer og lande på så kort tid.
Indtil videre har Sydafrika og Senegal indført indrejseforbud af frygt for at ebola skal ramme. WHO har planlagt møde i begyndelsen af september for at diskutere behandlingsformer og vacciner mod ebola, og dette haster, da dødsraten for smittede er oppe imod 90%. Disse medicinske eksperter skal mødes den 4. og 5. september i Geneve, så viden kan indsamles om lovende eksperimentelle behandlinger og vacciner. (Kilde: WHO)