Trænger du til en pause fra alle forberedelserne til den danske indfødsretsprøve? Så burde du tage en kulturel pause i den 400 år gamle bydel på Sjælland, eller rettere sagt i København. For du kender vel godt til den 400 år gamle bydel, hvis du allerede har været i gang med alle forberedelserne til den danske indfødsretsprøve?
Står du og skal op til den kommende danske indfødsretsprøve? Måske du trænger til en velfortjent pause fra alle forberedelserne til den danske indfødsretsprøve? Så kan du nemt tage en velfortjent og kulturel pause fra alle indfødsretsprøvens forberedelser med et besøg i den 400 år gamle bydel i København, nemlig Christianshavn.
Bydelen Christianshavn
Christianshavn er et kvarter i København, og en del af bydelen Indre By. Den har cirka 10.000 indbyggere. Den er afgrænset mod syd og øst af et voldanlæg med 12 bastioner og en voldgrav, Stadsgraven – som blev anlagt i år 1692. Arsenaløen, Holmen og Nyholm mod nord hører tillige til bydelen.
Christianshavn er forbundet med Sjælland med Langebro og Knippelsbro; ved Langebro, over den gamle ravelin, hvor Amagerport oprindeligt lå og mod nord over Krudtløbsvej og Refshalevej.
Ydermere er der to mindre gangbroer, Dyssebroen ved Christiania og en uangivet bro ved Panterens Bastion.
Geografisk set er Christianshavn opfyld på nogle sandbanker mellem Sjælland og Amager.
Bydelen blev grundlagt som en fæstningsby af Christian 4. i 1618.
Den 400 år gamle bydel, Christianshavn – har gennem årene gennemgået en meget stor transformation, og er nu blevet en favorit for alle kreative sjæle.
Christianshavn er nemlig gået fra at være et hårdt arbejderkvarter, til i dag at være en af Københavns mest eftertragtede bosteder.
Området Christianshavn er i dag kendt som en landsby i byen, hvor der er frirum og plads til alle.
Hvem opholder sig på Christianshavn?
Som tidligere nævnt, er Christianshavn i dag et af Københavns mest eftertragtede områder, hvor der er frirum og plads til alle. Det mener de som er bosat på Christianshavn i hvert fald. Der er både plads til folk i middelklassen og overklassen. I Christianshavn er det hele fyldt med store kontraster, og netop de kontraster gør at der er plads til alle.
Netop det hylder blandt andet det danske modebrand, Modström med en portrætserie af elleve lokale Christianshavnere med hver deres personlige forhold til Christianshavn.
Helle Wagner som er Direktør for Modström, bor selv på Christianshavn og ser meget af Christianshavns puls og liv i inspirationen til det legende og skæve univers – som Modströms kollektioner udspringer af.
Stederne du skal besøge i Christianshavn
Elleve damer der alle bor på Christianshavn og er udvalgt og med i Modströms portrætserie af lokale Christianshavnere, kommer her med deres favorit spot på Christianshavn.
I blandt de elleve damer er Gitte og Dorte fra Kvindesmedien, Charlotte fra Yoga Hjørnet, Lisser fra Pigen & Blomsten, PR og marketing manager Pia Mia og hendes datter Carmen, ejer af Lula 2ndhand Luxery Sara, rejseglade Caroline samt Roller Queen Tanja fra Christiania, studerende Vibe og receptionist og healer Berit.
Favorit-spotsene og stederne du skal besøge på Christianshavn, er følgende: Den gamle elevatorfabrik, Christiania, Voldene omkring Christiania, kanalerne, Parterre, Wilders, Løven og Bastionen, Vor Frelsers Kirke, Rosforth & Rosforth, Orlogsmuseets park, bådudlejningen, Undici, Christians Kirke, Orlogsmuseet, Operaen på Holmen, Kanonbådshusene, Overgaden – Institut for Samtidskunst og Dansk Arkitektur Center.
Så står du og skal op til den kommende danske indfødsretsprøve, så kunne du måske bruge din velfortjente pause fra alle forberedelserne til den danske indfødsretsprøve på at besøge nogle af de ovenstående steder i den 400 år gamle bydel af København, Christianshavn.
Det er vel både en velfortjent og kulturel pause fra den danske indfødsretsprøve, når det omhandler noget så dansk og gammelt i Danmark, eller rettere sagt i hovedstaden, København.