Hvis du, som mange andre, netop står og skal til at søge om statsborgerskab i Danmark, vil denne artikel helt sikkert hjælpe dig med at forstå danskere og den danske kultur. God læsning, og held og lykke med din statsborgerskabsprøve!

Den danske sportsverden er meget alsidig. Den danske nationalsport er fodbold, og de bedste resultater der er opnået inden for fodbolden er at det danske landshold har kvalificeret sig til europamesterskabet seks gange i træk (fra 1984 til 2004), og at vores landshold vandt selvsamme mesterskab i 1992. Andre populære sportsgrene inkluderer håndbold, cykling, sejlsport, badminton, ishockey, svømning, og for nyligt er golf også blevet meget populært. Børn opfordres til at dyrke sport af deres skoler, og der findes lokale sports- og idrætsforeninger i alle større byer og endda de fleste landsbyer.

sport_i_danmark_statsborgerskabstest

Fodbold er den mest populære sport i Danmark, med over 313.000 spillere i mere end 1.600 klubber landet over. Den bedste liga i dansk fodbold hedder Superligaen, og de regerende mestre er FC Nordsjælland, på trods af at FC København er den mest succesfulde klub i denne liga nogensinde. Kendte Superliga-spillere inkluderer Per Nielsen, Jimmy Nielsen, Michael Hansen og Mogens Krogh. Den næstbedste liga i dansk fodbold hedder 1. division, og blev senest vundet af Esbjerg fB.

Golf er en anden sport, der er blevet meget populær i Danmark i løbet af de sidste par på, og der i øjeblikket over 180 baner over hele landet. Golf er primært populært blandt den ældre sektor, og sporten er den, der har flest medlemmer over 24 år af alle. På den professionelle scene har Thomas Bjørn domineret i mange år, sammen med Anders Hansen, Søren Hansen og Steen Tinning.

 

Danmarks No. 1 træningsprogram for indfødsretsprøven

Bestå indfødsretsprøven uden stres og tidsspild

visaamericanexpressmastercardpaypal