Statsborgerskabsprøven, også kaldes indfødsretsprøven, er blevet kritiseret fra flere sider siden den første gang den kom til debat i Folketinget. Fra venstre i det politiske billede blev den kritiseret for at favorisere de stærke udlændinge eller i hvert fald gøre det vanskeligt, hvis ikke umuligt, for selv velintegrerede, men svagt bogligt, nydanskere at bestå testen. Problemet er, at du kan have et dansk arbejde og være en del af det danske samfund, selvom du ikke har forstand på dansk politik eller ved meget om dansk historie, lød det fra modstandere.

dscn4471Kritikerne siger yderligere, at de fleste danskere ikke selv ville kunne bestå prøven, da mange af svarene er ukendte for folk uden en gymnasie eller universitetsuddannelse og selv for dem, er der mange lettere kryptiske eller meget specifikke spørgsmål, der går i detaljen med ikke hverdagsmæssige problemstillinger. Sprogbruget i prøven er også for svært, og er skrevet på en akademisk facon, hvor de fleste udlændinge, der er kommet til Danmark ikke har, eller tager, en akademisk uddannelse. Derfor har de svært ved at gennemskue både spørgsmål som svar. Resultatet bliver, at velintegrerede medborgere, der bidrager til det danske samfund både økonomisk som socialt ikke kan bestå prøven, fordi de ikke er bogligt anlagt, eller fordi de ikke interesserer sig for emnerne i prøven. Akkurat ligesom mange ”gammel-danskere” ikke gør det.

Derfor risikerer man, at ellers gode medborgere forarges, fordi de udelukkes fra at opnå dansk statsborgerskab. Mere vidtgående kritikere peger netop på, at dette er det egentlige formål med statsborgerskabsprøven; at udelukke udlændinge fra at få dansk statsborgerskab, fordi Dansk Folkeparti ikke ønsker, at folk fra andre lande og kulturer skal kunne blive fuldgyldige medlemmer af staten Danmark. Det har partiet dog pure afvist.

Fra andre sider er der dog også rettet kritik mod prøven, men dog af en anden karakter. Flere intellektelle mener, at det er prøvens form, der gør den svagt velegnet til at vurdere en kandidats egnethed til at opnå dansk statsborgerskab. En multiple choice test er for generel og let at snyde ved at grundigt at studere og indlære alle spørgsmål inden testen. Pensum, dvs. samtlige mulige spørgsmål, der måtte indgå, er nemlig frit tilgængelig og kan erhverves for et mindre beløb. Således kan alle kandidater memomere svarene på spørgsmålene, men uden egentlig at forstå nogen af delene. Statsborgerskabsprøven tester heller ikke for refleksionsevne eller kandidatens evne til at sætte begivenhederne ind i en større forståelsesramme. Dermed rammer prøven for snævert og giver ikke et troværdigt billede af den testedes evner og viden om Danmark.

Vores træningspakke i detaljer

Nuværende Online:
brugere. Spørgsmål besvaret i dag:

 • 2500 Spørgsmål

  2500 Spørgsmål

  Vi har skabt over 2500 spørgsmål baseret på Danmarks officielle studieguide. Spørgsmålene er jævnligt revideret.

 • Simuleringer af den officielle examen

  Simuleringer af den officielle examen

  Vi bruger den samme tidsfrist, den samme mængde af spørgsmål, og de samme optagelseskrav. Den bedste måde at forberede sig er ved at tage så mange test simulationer som muligt.

 • Omgående adgang

  Omgående adgang

  Du vil modtage en e-mail med din adgangskode straks efter købet. Ingen tid at spilde - du kan begynde at øve med det samme.

 • Intet at installere

  Intet at installere

  Ingen software at installere betyder ingen risiko for din computer. Du kan få adgang til træningsprogrammet direkte på vores hjemmeside, enkelt og sikkert.

 • Tests via e-mail

  Tests via e-mail

  Denne indstilling giver dig mulighed for at modtage en daglig e-mail med en simuleret test. Det er en nem måde at træne uden at skulle logge på vores hjemmeside.

 • Sandsynlighedsindikator

  Sandsynlighedsindikator

  Nogle spørgsmål er mere tilbøjelige til at blive stillet til den officielle prøve end andre. Sandsynlighedsindikatoren er tydeligt angivet, så du kan øve dig med de mest sandsynlige spørgsmål først.

 • Support

  Support

  Hvis du nogensinde får et teknisk problem eller et spørgsmål, er vi her for at hjælpe dig. Vores support team er tilgængelig via admin@statsborgerskabsprove.dk, 7 dage om ugen.

 • Telefoner og tablets

  Telefoner og tablets

  Du kan træne fra enhver smartphone eller tablet, uanset om det er en Android, iPhone, iPad, Blackberry eller Windows telefon.

 • Øjeblikkelig oversættelse

  Øjeblikkelig oversættelse

  Hvis du har brug for en oversættelse af den officielle studieguide, eller prøvespørgsmål, tilbydes en øjeblikkelig oversættelse til arabisk, russisk, kinesisk, spansk, vietnamesisk, portugisisk, og over 45 andre sprog.

 • Statuslinjen

  Statuslinjen

  Din proces er indikeret ved hjælp af en statuslinje. Eksempel: "Du har dækket 25% af materialet. Tag flere tests."

 • Mød andre brugere

  Mød andre brugere

  Du kan kontakte andre brugere via et integreret beskedsystem, dele erfaringer eller blot møde nye venner.

 • Sikker betaling

  Sikker betaling

  Du kan betale med kreditkort eller PayPal. Alle betalinger foregår på en sikker side, der beskytter dine personlige oplysninger i overensstemmelse med dansk lov.

Danmarks No. 1 træningsprogram for indfødsretsprøven

Bestå indfødsretsprøven uden stres og tidsspild

visaamericanexpressmastercardpaypal