Før VK-regeringen og Dansk Folkeparti (DF) kom til magten i 2001, har der aldrig været en prøve for at opnå dansk statsborgerskab. Der har der dog op igennem 80’erne og 90’erne fundet en massiv indvandring sted og det tilhørende pres fra store dele af befolkningen, og fra Dansk Folkeparti, til at ændre reglerne har eksisteret i en årrække inde testens indførsel.

COLOURBOX1219825Mange flygtningen og indvandrere kunne relativt let opnå dansk statsborgerskab og dermed fuldt ud drage fordel af de medfølgende økonomiske rettigheder. Ydermere mente kritikere af det forhenværende regelsæt, at ukvalificerede og uvidende udlændinge uden videre fik tildelt statsborgerskab på et for spinkelt grundlag. Dette skulle en statsborgerskabsprøve, dengang kaldt indfødsretsprøve, sætte en stopper for. Man ville have ændret lovgivningen, så færre udlændinge fik tildelt statsborgerskab i fremtiden.

En ærlig kritik af reglerne inden systemskiftet i 2001 kan siges at være, at rigtig mange fik statsborgerskab uden en grundig screening af deres egnethed inden. Om svaret på dette problem er en multiple choice prøve kan ikke ensidigt besvares. Faktum er dog, at antallet af udlændinge, der tildeles statsborgerskabs som følge at indførslen af en statsborgerskabsprøve er faldet signifikant. Prøven har derfor haft en klar og tilsigtet effekt ved at reducere antallet af udlændinge, der opnår danske rettigheder på fuldt og uigenkaldeligt vis.

En anden effekt er prøven er, at dem, der i dag består statsborgerskabsprøven, er den del af udlændingene, der har flest sociale, humane og økonomiske ressourcer. Dvs. at der er langt større sandsynlighed for, at dem der nu opnår statsborgerskab kommer til at bidrage positivt til det danske samfund, hvor dem, der med al overvejende sandsynlighed aldrig vil kunne komme til at bidrage, de facto er udelukket for at opnår statsborgerskab i Danmark.

Dette har også været Dansk Folkepartis skjulte agenda med hele loven, lød det fra venstrefløjen i det danske politiske landskab ved dens indførsel. DF har hele tiden villet have reduceret antallet af udlændige, der opnår statsborgerskab af ideologiske årsager. Derfor har de konstrueret en prøve, der er meget svær for indvandrere med svage boglige forudsætninger at bestå. Denne gruppe af sårbare udlændinge ekskluderes dermed fra juridisk at blive en del af Danmark. De må nøjes med at få permanent opholdstilladelse, men kan, uanset deres virke i landet og deltagelse i mange området af samfundet, ikke få dansk statsborgerskab. Dette er ikke en utilsigtet sideeffekt, men det bagvedliggende motiv med statsborgerskabsprøven, var der mange der mente, da den først blev indført.

Vores træningspakke i detaljer

Nuværende Online:
brugere. Spørgsmål besvaret i dag:

 • 2500 Spørgsmål

  2500 Spørgsmål

  Vi har skabt over 2500 spørgsmål baseret på Danmarks officielle studieguide. Spørgsmålene er jævnligt revideret.

 • Simuleringer af den officielle examen

  Simuleringer af den officielle examen

  Vi bruger den samme tidsfrist, den samme mængde af spørgsmål, og de samme optagelseskrav. Den bedste måde at forberede sig er ved at tage så mange test simulationer som muligt.

 • Omgående adgang

  Omgående adgang

  Du vil modtage en e-mail med din adgangskode straks efter købet. Ingen tid at spilde - du kan begynde at øve med det samme.

 • Intet at installere

  Intet at installere

  Ingen software at installere betyder ingen risiko for din computer. Du kan få adgang til træningsprogrammet direkte på vores hjemmeside, enkelt og sikkert.

 • Tests via e-mail

  Tests via e-mail

  Denne indstilling giver dig mulighed for at modtage en daglig e-mail med en simuleret test. Det er en nem måde at træne uden at skulle logge på vores hjemmeside.

 • Sandsynlighedsindikator

  Sandsynlighedsindikator

  Nogle spørgsmål er mere tilbøjelige til at blive stillet til den officielle prøve end andre. Sandsynlighedsindikatoren er tydeligt angivet, så du kan øve dig med de mest sandsynlige spørgsmål først.

 • Support

  Support

  Hvis du nogensinde får et teknisk problem eller et spørgsmål, er vi her for at hjælpe dig. Vores support team er tilgængelig via admin@statsborgerskabsprove.dk, 7 dage om ugen.

 • Telefoner og tablets

  Telefoner og tablets

  Du kan træne fra enhver smartphone eller tablet, uanset om det er en Android, iPhone, iPad, Blackberry eller Windows telefon.

 • Øjeblikkelig oversættelse

  Øjeblikkelig oversættelse

  Hvis du har brug for en oversættelse af den officielle studieguide, eller prøvespørgsmål, tilbydes en øjeblikkelig oversættelse til arabisk, russisk, kinesisk, spansk, vietnamesisk, portugisisk, og over 45 andre sprog.

 • Statuslinjen

  Statuslinjen

  Din proces er indikeret ved hjælp af en statuslinje. Eksempel: "Du har dækket 25% af materialet. Tag flere tests."

 • Mød andre brugere

  Mød andre brugere

  Du kan kontakte andre brugere via et integreret beskedsystem, dele erfaringer eller blot møde nye venner.

 • Sikker betaling

  Sikker betaling

  Du kan betale med kreditkort eller PayPal. Alle betalinger foregår på en sikker side, der beskytter dine personlige oplysninger i overensstemmelse med dansk lov.

Danmarks No. 1 træningsprogram for indfødsretsprøven

Bestå indfødsretsprøven uden stres og tidsspild

visaamericanexpressmastercardpaypal