Statsborgerskabsprøven blev til som et forlig mellem den daværende VK-regering og Dansk Folkeparti (DF). De tre partier havde fået flertal efter valget i 2001, hvor den daværende SR-regering måtte gå af som følge af bl.a. stor utilfredshed blandt vælgerne om deres håndtering af de stigende problemer med udlændinge og den fortsat store indvandring af mennesker fra fremmede dele af verden.

Denmark-visa-passport-borderDansk Folkeparti havde opnået en stor stigning i stemmeprocent og havde på forhånd udmeldt, at de ville anvende deres magt til at få strammet udlændingereglerne på alle områder. Heriblandt også kravene for at opnå dansk statsborgerskab. Statsborgerskabsprøven var derfor allerede på tegnebrættet internt hos Dansk Folkeparti inden valget. Arkitekterne bag menes især at have været fætrene Søren Krarup og Jesper Langballe, der begge er teologer og sognepræster. Ideologisk lå de langt fra regeringen, men denne havde stor interesse i den økonomiske politik og havde ikke noget imod at give Dansk Folkeparti store indrømmelser på udlændingeområdet så længe, de blev betalt tilbage, når der skulle vedtages finanslov og foretages større økonomiske reformer. En del-og-hersk politik kendetegnede det de facto flertalsstyre op igennem nullerne, hvor vedtagelsen af statsborgerskabsprøven var en fjer i hatten på Dansk Folkeparti og dets topideologer. Vedtagelsen skete på trods af stor modtand blandt interesseorganisationer og repræsentanter fra indvandregrupper og danske eksperter, der til dagligt arbejde med udlændinge og deres muligheder i det danske samfund.

Statsborgerskabsprøven blev oprindeligt kaldt, og vedtaget i Folketinget som en, indfødsretsprøve, der kommer af det ældre danske ord indfødsret. Ordet kommer af idéen om en sæt rettigheder, man er ”født ind i”. Altså nogle rettigheder som man er født til at have, og ikke uden videre kan erhverves. Testen skulle derfor være vanskelig, og det skulle være så svært som muligt at tage og bestå testen for kandidater med ringe viden om det danske samfund. De mest vidtgående elementer blev dog pillet ud af forhandlerne fra Venstre og De Konservative inden den endelige vedtagelse, men den grundlæggende idé stod uændret.

Indfødsretstesten er siden blevet ændret løbende, og i 2012 blev den gennemgribende revideret og gjort nemmere at bestå af den nytiltrådte SRSF-regering. Her blev navnet også ændret fra det arkaisk-klingende indfødsretsprøve til det mere moderne og intuitive statsborgerskabsprøve. Der blev luget ud i de mest detaljeorienterede spørgsmål om næsten ukendte historiske begivenheder og i stedet tilført spørgsmål, der omhandlede mere moderne og hverdagsprægede episoder. Flere organisationer, der arbejdede for at støtte og udvikle udlændinges rettigheder i Danmark hilste ændringerne velkomne.

Vores træningspakke i detaljer

Nuværende Online:
brugere. Spørgsmål besvaret i dag:

 • 2500 Spørgsmål

  2500 Spørgsmål

  Vi har skabt over 2500 spørgsmål baseret på Danmarks officielle studieguide. Spørgsmålene er jævnligt revideret.

 • Simuleringer af den officielle examen

  Simuleringer af den officielle examen

  Vi bruger den samme tidsfrist, den samme mængde af spørgsmål, og de samme optagelseskrav. Den bedste måde at forberede sig er ved at tage så mange test simulationer som muligt.

 • Omgående adgang

  Omgående adgang

  Du vil modtage en e-mail med din adgangskode straks efter købet. Ingen tid at spilde - du kan begynde at øve med det samme.

 • Intet at installere

  Intet at installere

  Ingen software at installere betyder ingen risiko for din computer. Du kan få adgang til træningsprogrammet direkte på vores hjemmeside, enkelt og sikkert.

 • Tests via e-mail

  Tests via e-mail

  Denne indstilling giver dig mulighed for at modtage en daglig e-mail med en simuleret test. Det er en nem måde at træne uden at skulle logge på vores hjemmeside.

 • Sandsynlighedsindikator

  Sandsynlighedsindikator

  Nogle spørgsmål er mere tilbøjelige til at blive stillet til den officielle prøve end andre. Sandsynlighedsindikatoren er tydeligt angivet, så du kan øve dig med de mest sandsynlige spørgsmål først.

 • Support

  Support

  Hvis du nogensinde får et teknisk problem eller et spørgsmål, er vi her for at hjælpe dig. Vores support team er tilgængelig via admin@statsborgerskabsprove.dk, 7 dage om ugen.

 • Telefoner og tablets

  Telefoner og tablets

  Du kan træne fra enhver smartphone eller tablet, uanset om det er en Android, iPhone, iPad, Blackberry eller Windows telefon.

 • Øjeblikkelig oversættelse

  Øjeblikkelig oversættelse

  Hvis du har brug for en oversættelse af den officielle studieguide, eller prøvespørgsmål, tilbydes en øjeblikkelig oversættelse til arabisk, russisk, kinesisk, spansk, vietnamesisk, portugisisk, og over 45 andre sprog.

 • Statuslinjen

  Statuslinjen

  Din proces er indikeret ved hjælp af en statuslinje. Eksempel: "Du har dækket 25% af materialet. Tag flere tests."

 • Mød andre brugere

  Mød andre brugere

  Du kan kontakte andre brugere via et integreret beskedsystem, dele erfaringer eller blot møde nye venner.

 • Sikker betaling

  Sikker betaling

  Du kan betale med kreditkort eller PayPal. Alle betalinger foregår på en sikker side, der beskytter dine personlige oplysninger i overensstemmelse med dansk lov.

Danmarks No. 1 træningsprogram for indfødsretsprøven

Bestå indfødsretsprøven uden stres og tidsspild

visaamericanexpressmastercardpaypal