Hvis alle andre kriterier for dansk statsborgerskab er opfyldt, har man ret til at få dansk statsborgerskab. Det vil sige, at man kan stemme til valg og kan få udstedt dansk pas. Det har mange fordele for den enkelte udlænding.

For den første kan man deltage i den demokratiske proces på fuldgyldig vis ved selv at kunne stille op til alle valg samt at stemme på ens foretrukne kandidat. De fleste, der tager statsborgerskabsprøven har aldrig deltaget i et valg før og, hvis de har, har det oftest været af et ret ugennemsigtigt et af slagsen. Der er derfor knyttet en indre værdi for mange ved nu at kunne opnå indflydelse i det land, de er bosiddende i. Der er også en anden form for respekt ved rent faktisk at være statsborger i det land, man bor og lever i. Måske er man endda født i Danmark, men af forældre, der ikke har opnået dansk statsborgerskab, og derfor var man som udgangspunkt heller ikke selv dansk statsborger. Efter at have tage statsborgerskabsprøven, og bestået den, får man ikke blot papir på, at man er dansker, men man får også alle de tilhørende rettigheder af både civil og økonomisk karakter.

denmark-passportMange udlændinge i Danmark, der ikke har dansk statsborgerskab, er statsborgere i et land, hvor deres pas ikke tillader dem at rejse som de vil. Med et dansk pas kan man rejse frit i alle Schengen lande, og det er nemt at få visum til mere eksotiske destinationer. Det er det sjældent med et pas fra f.eks. Pakistan eller Afghanistan. Mange af denne gruppe udlændinge får derfor meget lettere ved at rejse rundt i verden. Flere af disse mennesker har, inden de består statsborgerskabsprøven, fået et godt job, og har derfor råd til at rejse i lande udenfor det europæiske grænsesamarbejde. Det får de nu mulighed for med et dansk pas.

De må dog opgive deres forhenværende statsborgerskab, da de danske regler ikke tillader dobbelt statsborgerskab. For mange er det dog godt givet ud da de rettigheder og muligheder, der følger med et dansk statsborgerskab som oftest overstiger dem, der følger med deres oprindelige betragteligt. Og for palæstinensere, der slet ikke har noget statsborgerskab, er det deres første møde med umistelige rettigheder givet af en anerkendt stat. De var ellers inden opnåelse af dansk statsborgerskab helt uden pas og mulighed for at rejse rundt til andre verdensdele.

Vores træningspakke i detaljer

Nuværende Online:
brugere. Spørgsmål besvaret i dag:

 • 2500 Spørgsmål

  2500 Spørgsmål

  Vi har skabt over 2500 spørgsmål baseret på Danmarks officielle studieguide. Spørgsmålene er jævnligt revideret.

 • Simuleringer af den officielle examen

  Simuleringer af den officielle examen

  Vi bruger den samme tidsfrist, den samme mængde af spørgsmål, og de samme optagelseskrav. Den bedste måde at forberede sig er ved at tage så mange test simulationer som muligt.

 • Omgående adgang

  Omgående adgang

  Du vil modtage en e-mail med din adgangskode straks efter købet. Ingen tid at spilde - du kan begynde at øve med det samme.

 • Intet at installere

  Intet at installere

  Ingen software at installere betyder ingen risiko for din computer. Du kan få adgang til træningsprogrammet direkte på vores hjemmeside, enkelt og sikkert.

 • Tests via e-mail

  Tests via e-mail

  Denne indstilling giver dig mulighed for at modtage en daglig e-mail med en simuleret test. Det er en nem måde at træne uden at skulle logge på vores hjemmeside.

 • Sandsynlighedsindikator

  Sandsynlighedsindikator

  Nogle spørgsmål er mere tilbøjelige til at blive stillet til den officielle prøve end andre. Sandsynlighedsindikatoren er tydeligt angivet, så du kan øve dig med de mest sandsynlige spørgsmål først.

 • Support

  Support

  Hvis du nogensinde får et teknisk problem eller et spørgsmål, er vi her for at hjælpe dig. Vores support team er tilgængelig via admin@statsborgerskabsprove.dk, 7 dage om ugen.

 • Telefoner og tablets

  Telefoner og tablets

  Du kan træne fra enhver smartphone eller tablet, uanset om det er en Android, iPhone, iPad, Blackberry eller Windows telefon.

 • Øjeblikkelig oversættelse

  Øjeblikkelig oversættelse

  Hvis du har brug for en oversættelse af den officielle studieguide, eller prøvespørgsmål, tilbydes en øjeblikkelig oversættelse til arabisk, russisk, kinesisk, spansk, vietnamesisk, portugisisk, og over 45 andre sprog.

 • Statuslinjen

  Statuslinjen

  Din proces er indikeret ved hjælp af en statuslinje. Eksempel: "Du har dækket 25% af materialet. Tag flere tests."

 • Mød andre brugere

  Mød andre brugere

  Du kan kontakte andre brugere via et integreret beskedsystem, dele erfaringer eller blot møde nye venner.

 • Sikker betaling

  Sikker betaling

  Du kan betale med kreditkort eller PayPal. Alle betalinger foregår på en sikker side, der beskytter dine personlige oplysninger i overensstemmelse med dansk lov.